HempKing Jogurtowy mus do ciała o zapachu owoców leśnych 100ml

  • £10.99 GBP
    Cena jednostkowa za 
Z wliczonym podatkiem. Koszt wysyłki obliczony przy realizacji zakupu.


Mus to połączenie nut jogurtowych z owocami leśnym i naturalnym aromatem kakao. Lekko pistacjowy kolor, konsystencja musu i zapach. Nasza propozycja to niezwykłe bogactwo składników naturalnych skomponowanych w taki sposób, by zapewnić Twojej skórze maksymalnie dużą dawkę pielęgnacji na najwyższym poziomie.

Pod wpływem ciepła Twoich dłoni masło zamieni się w pielęgnacyjny olej. 

Niezwykle bogata formuła pełna naturalnych emolientów i składników odżywczych otuli Twoja skórę, zapewni jej głębokie nawilżenie i odżywienie, a specjalnie wybrane składniki regeneracyjne i łagodzące spełnią wymagania suchej, a nawet wrażliwej skóry ciała.

 

INGREDIENTS:

Butyrospermum Parkii Butter – masło Shea. Składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. Masło Shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ pozostawia ochronny i zabezpieczający film. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie.

Theobroma Cacao Seed Butter – masło z orzechów kakaowca. Masło kakaowe znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce głównie ze względu na dobre właściwości nawilżające, odżywcze i przeciwutleniające. Masło kakaowe jest bardzo dobrze tolerowane przez skórę. Ma naturalny, kakaowy zapach i jest polecane szczególnie w pielęgnacji cer dojrzałych, suchych i odwodnionych.

Hydrogenated Soy Vegetable Oil – wosk sojowy. Bezpieczny i wszechstronny wosk sojowy charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych, lecytyny i witaminy E. Jest naturalnym emolientem i choć naprawdę dobrze zabezpiecza i chroni skórę, to wchłania się szybko i nie pozostawia po sobie nieprzyjemnego filmu. Może być stosowany bezpośrednio na skórę. Działa przede wszystkim zmiękczająco i natłuszczająco, ale dzięki witaminie E jest również doskonałym przeciwutleniaczem.

Cocos Nucifera (Coconut) Oil – olej kokosowy. Olej, który pozyskuje się w miąższu kokosa w wyniku tłoczenia należy do gamy olei nieschnących, czyli pozostawiających wyraźny, tłusty film. Jest bardzo odporny na działanie czynników zewnętrznych i wysokich temperatur. Olej kokosowy jest bogaty w kwas oleinowy, laurynowy, mirystynowy, palmitynowy i kaprylowy. Dzięki temu, że jest olejem nieschnącym wykorzystuje się go jako tłusty emolient, który odżywia, silnie natłuszcza i chroni skórę oraz włosy przed środowiskiem zewnętrznym. Olej kokosowy wykorzystuje się w pielęgnacji skór suchych, wrażliwych, ponieważ koi i niweluje uczucie ściągnięcia.

Vitis Vinifera Seed Oil – olej z nasion winogron. To jeden z najsilniejszych, naturalnych antyutleniaczy. Jest bogaty w witaminę A i E, czyli witaminy odpowiadające za młody wygląd skóry. Zawiera wysoki poziom NNKT oraz minerały takie jak potas, fosfor, wapń, magnez bor czy jod. Olej winogronowy ma bardzo wszechstronne działanie naskórne i działa na kilku jej płaszczyznach: działa antyoksydacyjnie i z powodzeniem stosowany jest w kosmetykach anti-aging. Zwiększa jędrność i elastyczność, poprawia pracę gruczołów łojowych, odświeża, wyrównuje koloryt, utrzymuje właściwy poziom nawilżenia. Jest doskonale absorbowany przez naskórek, więc po nałożeniu nie pozostawia po sobie tłustej warstwy.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil – olej ze słodkich migdałów. Zawiera wysokie zawartości witamin A, E i D, a także nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak oleinowy i linolowy. Jest olejem, który sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery, ale najlepsze właściwości wykazuje w przypadku skór suchych, wrażliwych i problematycznych. Spełnia funkcję naturalnego emolientu chroniącego warstwę hydrolipidową. Wygładza i odżywia skórę, zabezpiecza ją przed odparowywaniem wody, a jednocześnie lekko ujędrnia i nawilża.

Cannabis Sativa Seed Oil – olej z nasion konopi siewnej. Jeden z najcenniejszych i najbardziej wszechstronnych składników naturalnych jakim są konopie siewne wciąż zyskują na popularności. Oleje na bazie tej rośliny są nieocenionym źródłem NNTK w idealnej synergii, a także bogactwem naturalnych terpenów, flawonoidów i fenoli. Olej konopny sprawdza się w przypadku każdego rodzaju skóry. Nie jest komedogenny, ale działa silnie i zdecydowanie. Może być stosowany na podrażnioną skórę. Doskonale przywraca komfort skórze.

Tocopheryl Acetate – witamina E. Niezwykle ważna witamina dla dobrej kondycji skóry, szczególnie istotna dla osób z suchą skórą. Zwana jest witaminą młodości, ponieważ bezpośrednio wpływa na procesy starzeniowe. Pomaga w transporcie składników odżywczych do skóry. Naturalna substancja konswerwująca.

Aroma – aromat. Komponent zapachowy, który nadaje kosmetykowi wyjątkowego, niepowtarzalnego aromatu. Wybraliśmy zapach kojarzący się z luksusem, kobiecością i jednoczesnym zamiłowaniem do natury. Aromat owoców leśnych połączony z naszymi naturalnymi składnikami sprawił, że otrzymaliśmy niezwykłe połączenie, które rozkochuje w sobie każdego i kojarzy się z pielęgnacją na najwyższym poziomie.

Cannabis Sativa Extract – ekstrakt z konopi siewnych.

Language
Polish
Open drop down