HempKing Kojące serum konopne do ust 15ml - JaniOrgani

HempKing Kojące serum konopne do ust 15ml

  • £7.99 GBP
    Cena jednostkowa za 
Z wliczonym podatkiem. Koszt wysyłki obliczony przy realizacji zakupu.


Piękne i wypielęgnowane usta, podobnie jak dłonie, są Twoją wizytówką. Zapomnij więc raz na zawsze o bolesnych pęknięciach, spierzchnięciu czy przesuszeniu i zaufaj naturze. Nasz produkt konopny nie bez powodu został nazwany serum do ust – jego skład został opracowany tak, by zapewnić niesamowicie dogłębną pielęgnację i regenerację, a nie tylko nawilżenie jak większość balsamów czy pomadek.
Połączenie nierafinowanych maseł z olejami zostało skomponowane tak by przy jednoczesnym odżywieniu nawet najbardziej przesuszonych i problematycznych ust zapewnić Ci regenerację, ukojenie, zabezpieczenie przed wiatrem, mrozem i innymi czynnikami zewnętrznymi.

INGREDIENTS: 

Butyrospermum Parkii Butter – masło Shea. Składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. Masło Shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ pozostawia ochronny i zabezpieczający film. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie.

Mangifera Indica Seed Butter – masło mango. Masło to wytłaczane jest z nasion mango i jego cechą charakterystyczną jest doskonały poziom kwasów oleinowego, linolowego i palmitynowego. Masło mango jest przede wszystkim emolientem – pozostawia na skórze ochronny i zabezpieczający, dość tłusty film, dzięki czemu dobrze sprawdza się w przypadku pielęgnacji skóry. Oprócz tego działa łagodząco, kojąco, a przy tym jest naturalnym filtrem UV. Masło mango to także idealny składnik dla osób ze skórą suchą.

Hydrogenated Soy Vegetable Oil – wosk sojowy. Bezpieczny i wszechstronny wosk sojowy charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych, lecytyny i witaminy E. Jest naturalnym emolientem i choć naprawdę dobrze zabezpiecza i chroni skórę, to wchłania się szybko i nie pozostawia po sobie nieprzyjemnego filmu. Może być stosowany bezpośrednio na skórę. Działa przede wszystkim zmiękczająco i natłuszczająco, ale dzięki witaminie E jest również doskonałym przeciwutleniaczem.

Cocos Nucifera Oil – olej kokosowy. Olej, który pozyskuje się w miąższu kokosa w wyniku tłoczenia należy do gamy olei nieschnących, czyli pozostawiających wyraźny, tłusty film. Jest bardzo odporny na działanie czynników zewnętrznych i wysokich temperatur. Olej kokosowy jest bogaty w kwas oleinowy, laurynowy, mirystynowy, palmitynowy i kaprylowy. Dzięki temu, że jest olejem nieschnącym wykorzystuje się go jako tłusty emolient, który odżywia, silnie natłuszcza i chroni skórę oraz włosy przed środowiskiem zewnętrznym. Olej kokosowy wykorzystuje się w pielęgnacji skóry suchych, wrażliwych, ponieważ koi i niweluje uczucie ściągnięcia.

Squalane – skwalan. Jest jednym z najlepszych, najbardziej wszechstronnych emolientów. Jest składnikiem znanym od bardzo długiego czasu. Skwalan jest naturalną częścią naszego płaszcza hydrolipidowego, który z wiekiem oraz przez oddziaływanie środowiska zewnętrznego znacznie się osłabia, a skóra traci na swojej elastyczności czy jędrności. Skwalan z trzciny cukrowej ma postać bezzapachowego olejku o bardzo lekkiej konsystencji, który wchłania się bardzo szybko i nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Co ciekawe, jest absolutnie hipolaergiczny i może być stosowany nawet u osób z problemami atopowego zapalenia skóry, egzemy czy łuszczycy. Nie powoduje żadnych podrażnień i reakcji. Nie ma właściwości komedogennych, dzięki czemu może stanowić doskonały dodatek do produktów pielęgnacyjnych nawet w przypadku cer podatnych na zapychanie czy z problemem trądziku. Ten rodzaj skwalanu charakteryzuje się bardzo drobnymi cząsteczkami, które głęboko wnikają w skórę. Wykazuje on działanie odżywcze, ochronne, przywracające gładkość oraz optymalny poziom nawilżenia. Stanowi także doskonały nośnik dla substancji aktywnych.

Vitis Vinifera Seed Oil – olej z nasion winogron. To jeden z najsilniejszych, naturalnych antyutleniaczy. Jest bogaty w witaminę A i E, czyli witaminy odpowiadające za młody wygląd skóry. Zawiera wysoki poziom NNKT oraz minerały takie jak potas, fosfor, wapń, magnez bor czy jod. Olej winogronowy ma bardzo wszechstronne działanie naskórne i działa na kilku jej płaszczyznach: działa antyoksydacyjnie i z powodzeniem stosowany jest w kosmetykach anti-aging. Zwiększa jędrność i elastyczność, poprawia pracę gruczołów łojowych, odświeża, wyrównuje koloryt, utrzymuje właściwy poziom nawilżenia. Jest doskonale absorbowany przez naskórek, więc po nałożeniu nie pozostawia po sobie tłustej warstwy.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil – olej ze słodkich migdałów. Zawiera wysokie zawartości witamin A, E i D, a także nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak oleinowy i linolowy. Jest olejem, który sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery, ale najlepsze właściwości wykazuje w przypadku skór suchych, wrażliwych i problematycznych. Spełnia funkcję naturalnego emolientu chroniącego warstwę hydrolipidową. Wygładza i odżywia skórę, zabezpiecza ją przed odparowywaniem wody, a jednocześnie lekko ujędrnia i nawilża.

Rubus Idaeus Seed Oil – olej z pestek malin. Olej naturalny, niezwykle ceniony w kosmetyce za duże pokłady kwasów owocowych w towarzystwie prowitaminy A, witamin z grupy B, C i E, a także cennych pektyn. Składnik ten, jako jeden z niewielu doskonale sprawdza się w okolicach oczu, ponieważ regeneruje i wygładza te okolice. Oprócz tego ma działanie kojące, wzmacniające, a przy tym odświeżające i regulujące poziom wydzielanego sebum.

Tocopheryl Acetate – witamina E. Niezwykle ważna witamina dla dobrej kondycji skóry, szczególnie istotna dla osób z suchą skórą. Zwana jest witaminą młodości, ponieważ bezpośrednio wpływa na procesy starzeniowe. Pomaga w transporcie składników odżywczych do skóry. Naturalna substancja konserwująca.

Cannabis Sativa Extract – ekstrakt z konopi siewnych. Nasz tajny składnik aktywny w pełnym spektrum fitoskładników.

Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil – olej z nasion konopi siewnych. Jeden z najcenniejszych i najbardziej wszechstronnych składników naturalnych jakim są konopie siewne wciąż zyskuje na popularności. Oleje na bazie tej rośliny są nieocenionym źródłem NNTK w idealnej synergii, a także bogactwem naturalnych terpenów, flawonoidów i fenoli. Olej konopny sprawdza się w przypadku każdego rodzaju skóry. Nie jest komedogenny, ale działa silnie i zdecydowanie. Może być stosowany na uszkodzoną i podrażnioną skórę. Doskonale przywraca komfort skórze.

Hyaluronate Acid – kwas hialuronowy. Doskonały składnik wypełniający zmarszczki, silnie nawilżający, odmładzający, dodający blasku. Sól sodowa kwasu hialuronowego jest jednym z najlepszych składników pielęgnacyjnych znanych nam do tej pory. Wzmacnia barierę ochronną skóry. Silnie wiąże wodę w naskórku jeśli stosowany jest razem z emolientami.

Mentha Arvensis Oil – olej z liści mięty polnej. Ma przede wszystkim działanie odświeżające i jest jednym z najczęściej występujących składników w produktach do higieny jamy ustnej. Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie – daje uczucie chłodu i oczyszczenia. W pielęgnacji skóry poleca się do cer silnie zanieczyszczonych i trądzikowych, ale także dla wrażliwych i mocno alergicznych.

Niacinamide – niacynamid. Jedna z najlepszych form witamy B3.Naturalnie występuje w naturze i jest dostarczana głównie przez pożywienie, natomiast w celach kosmetycznych pozyskuje się ją syntetycznie. Witamina B3 wykazuje przede wszystkim silne działanie odmładzające i przeciwzmarszczkowo. Ma zdolność do pobudzania syntezy kolagenu. Dodatkowo stosuje się ją w wielu preparatach leczniczych, ponieważ regeneruje uszkodzoną skórę, doskonale działa na problemy trądzikowe, stany zapalne i przyspiesza gojenie się ran.

Language
Polish
Open drop down