Przejdź do głównego menu

Oleiq Olej z Pestek Granatu 30ml Best Before End of 03/2022

£1.99 GBP
£8.99 GBP
Podatek wliczony

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion granatu. Jednym z jego najcenniejszych składników jest kwas punikowy o silnych właściwościach przeciwzapalnych. Ponadto zawiera także fitosterole i polifenole. Olej ten wykorzystywany jest szeroko w branży kosmetycznej ze względu na właściwości nawilżające, odżywcze i uelastyczniające. Polecany jest szczególnie do cer mieszanych, tłustych, dojrzałych i naczynkowych. Jest składnikiem przeciwstarzeniowym. Zmniejsza opuchliznę pod oczami, likwiduje obrzęki, ogranicza pękanie naczyń krwionośnych. Wykazuje także pozytywne właściwości w walce z trądzikiem różowatym. Stosowany regularnie widocznie polepsza kondycję skóry, ujędrnia ją i ujednolica koloryt. Jest gęstym olejem o charakterystycznym zapachu dojrzałego granatu.

Sposób użycia

W formie demakijażu: nanieść 1-2 dozy oleju nanieś na wilgotną skórę i wykonać delikatny masaż. Nadmiar produktu usunąć przy użyciu ściereczki zmoczonej w ciepłej wodzie lub toniku. W formie serum należy: nanieść 3-5 kropel na czystą skórę, najlepiej wieczorem, delikatnie wklepując w skórę twarzy i szyi.

.

INGREDIENTS: Sambucus Nigra Seed Oil

Podziel się tym

Twój koszyk

Twój koszyk jest pusty.
Kliknij tu, aby kontynuować zakupy.
Dziękujemy za kontakt. Odezwiemy się najszybciej jak to będzie możliwe. Dziękujemy za subskrypcję. Dziękujemy! Powiadomimy Cię jak produkt wróci na stan. Dodano już maksymalną ilość produktów Dodano tylko 1 produkt do koszyka Jeszcze tylko [num_items] do dodania do koszyka